Nieuws - 2022/09/05

Nieuwbouwproject Nagelmackers steelt show op de Luikse kaaien

In hartje Luik, vlak aan de Maas vind je Les Terrasses Nagelmackers.

Dit nieuwbouwproject van Under the Roof is ontstaan uit de wens van de stad Luik om de Leopolds-/Noordkathedraalwijk nieuw leven in te blazen. De stad wou een signaal geven, de wijk opwaarderen en de veelzijdigheid van de ligging tonen. En zo kwam Les Terrasses Nagelmackers tot stand.

Het ontwerp van architect Olivier Fourneau speelt maximaal in op de hoekligging. Het gebouw heeft een elegant afgeronde voorgevel met ruime terrassen die een mooi uitzicht op de Maas bieden. In plaats van maximale rentabiliteit na te streven, gingen we met dit project bewust voor een hoog kwalitatieve aanpak, met 7 woningen, 2 penthouses en 4 commerciële ruimten.

De weloverwogen keuze voor lichtkleurende, mat geglazuurde bakstenen en de half overdekte terrassen, geven het gebouw een speels karakter en zorgt voor de naadloze verbinding met de gevels van het beschermde oude stadscentrum.

Les Terrasses Nagelmackers vormt een frisse, moderne baken in de omgeving, dé eyecatcher van de Luikse kaaien en meteen ook de toegangspoort tot een nieuwe wijk in ontwikkeling.

>> meer lezen

Deel deze pagina

Woon, werk of investeer jij binnenkort ook Under the Roof?

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang updates over onze projecten