Nieuws - 2023/03/21

BEO-veld voor nieuwbouwproject De Dry Croonen in Zoutleeuw

Op de hoek van de Grote Markt en de Groenplaats van Zoutleeuw, bouwt projectontwikkelaar Under the Roof het nieuwbouwproject De Dry Croonen. In totaal goed voor 14 appartementen, een Bed & Breakfast met 5 kamers, een horeca-ruimte en een handelsruimte. Het wordt dé plek bij uitstek waar je de gezelligheid van de binnenstad kan combineren met uniek en duurzaam wonen. ‘Uniek’ door de combinatie van moderne architectuur met de authentieke karaktervolle voorgevel en ligging pal in het historisch centrum. ‘Duurzaam’ omdat er gewerkt wordt met een  thermische energiesysteem; het BEO-veld.

Het BEO-veld
BEO staat voor boorgat-energie-opslag. In elk boorgat (tot 70 meter diep) worden leidingen aangebracht waarmee energie uit de bodem wordt gehaald.
In de zomer wordt de bodem zo gebruikt om koelte naar de oppervlakte te brengen en het gebouw te koelen. De bodem zal hierdoor enkele graden warmer worden. Deze extra warmte wordt dan in de winter door het BEO-veld naar de oppervlakte gebracht om De Dry Croonen te verwarmen.
 

Energiezuinig en aangenaam.
Het BEO-veld is met grote voorsprong één van de meest energiezuinige systemen die momenteel worden toegepast. Elke unit krijgt zo’n geothermische warmtepomp. Voor de bewoners wil dit concreet zeggen: ‘met een minimum aan extra energie krijg je de meest aangename binnentemperatuur op elk moment van het jaar’.
 

Jouw thuis in de stad
De Dry Croonen wordt een pareltje op de Grote Markt van Zoutleeuw waar we zoals altijd streven naar het hoogste niveau van design, duurzaamheid en kwaliteit. Het BEO-veld, het behoud van de mooie voorgevel en de ideale ligging zijn dé troeven van deze nieuwe thuis Under the Roof.

>> Meer info en verkoop

Deel deze pagina