Nieuws - 2024/07/10

Een nieuw masterplan voor Nieuw Leuven

Wij zijn erg blij om te kunnen vertellen dat we het nieuwe masterplan voor Nieuw Leuven hebben ingediend bij de gemeente. Dit was een erg belangrijke stap naar de verwezelijking van deze nieuwe, groene woonwijk in hartje Leuven.

Dit zijn de hoogtepunten van ons Masterplan:

  • Duurzaamheid: Ons project zet sterk in op duurzaamheid. Alle woonunits zullen zo goed als energieneutraal zijn en het overtollige regenwater op de site wordt optimaal hergebruikt en geïnfiltreerd. Ten slotte komen er meer dan 600 zonnepanelen, goed voor een jaarlijkse opbrengst van om en bij de 234.000 kWh.
     
  • Groenvoorzieningen: Nieuw Leuven wordt een groene woonwijk in hartje Leuven. Ontmoetingsplaatsen omringd door groen en nieuwe bomen, speelruimtes voor de kinderen uit de buurt en een wandelboulevard die de Vaartkom verbindt met het centrum van Leuven maken van de site een aangename en gezinsvriendelijke woonwijk.
     
  • Woningdiversiteit: Het masterplan omvat een breed palet aan woningtypen: 91 appartementen, 172 studentenkamers (met en zonder sanitair), 25 studentenstudio's en 35 huizen met elk een eigen tuin. Kortom, voor ieder wat wils.
     
  • Innovatief ontwerp: Met innovatieve en duurzame oplossingen willen we met Nieuw Leuven een aantrekkelijke buurt creëren in hartje Leuven. Autoluw en groen, waardoor de leefbaarheid in de stad een boost zal krijgen.

 

We kijken ernaar uit om samen met de stad dit project te realiseren.

 

>> Meer info over Nieuw Leuven

Een nieuwe groene woonwijk in hartje Leuven

Deel deze pagina